Фирма / Продукт / Услуга:

* Пример: autoprotect / филтри / диагностика. Оставете това поле празно за да видите всички обекти.

Категория: 
 
Регион:
 
 
Националният каталог Avtokatalog.BG е продукт, създаден да отговаря на съвременното състояние на пазара на информационни технологии – от една страна, и на пазара на авточасти и автоуслуги – от друга страна. В днешно време хората все повече търсят в интернет информация за всичко, което им е необходимо, и няма никакво съмнение, че тази тенденция ще се развива. От друга страна, автомобилният парк в България през последното десетилетие е нараснал на около 3 млн. автомобила и все по-голяма е нуждата от информационен продукт, който да обхваща цялостно пазара на авточасти и автоуслуги. За удобство на потребителя сайтът е структуриран по няколко признака:
 
  • по тип на обектите – магазини, сервизи, пътна помощ, пунктове за ГТП, автомивки, автоморги, автокомплекси и много други.
  • териториален – за всяка от 28-те административни области на страната, като София, Пловдив, Варна и Бургас и останалите, са представени по райони. В отделни списъци са фирмите в областния център и тези, които са в другите населени места извън него.
  • по вид на автомобила – разделът за леки автомобили е най-масовият и е отделен по обясними причини от разделите за товарни автомобили, микробуси, ремаркета и надстройки, кемпери и др.
  • по марки автомобили – търсенето на авточасти и сервизни услуги за определени марки коли е улеснено като са обособени отделни категории по групи производители на европейски (немски, френски, италиански), японски и корейски и други марки автомобили.
  • по системи на автомобила и специализация на сервизните услуги – по този признак е следвана отново логиката на пазара на авточасти и автоуслуги. Например в най-масовия раздел за леки автомобили „Авточасти и автосервизи“; автостъклата не са обособени в отделна категория, а са в групата на едрогабаритните части, защото един катастрофирал автомобил рядко има нужда само от смяна на стъкла. Обикновено му е нужна цялостна или частична авторепаратура, подмяна на някои едрогабаритни части като калници, огледала и пр. Ето защо услугите по автостъклата са в една категория с останалите услуги и продукти по екстериора на автомобила.
  • по дейност – отделно са представени вносителите и производителите на авточасти, аксесоари и автоконсумативи. Специално са обособени и категории за търговци на едро и доставки по куриер, както и на търговци, предлагащи авточасти втора употреба.

Информацията в AvtoKatalog.Bg се актуализира периодично, но за това следва да съдействат и всички представени фирми, във връзка с промяна на своите контактни данни и предлагани услуги. Ще бъдем благодарни да чуем вашите мнения и препоръки относно сайта, за да улесним и оптимизираме във възможно най-голяма степен ползването на информацията в него.

От екипа на Avtokatalog.BG